הגיע הזמן להציג כמה עובדות חשובות שנשים רבות אחרות כבר יודעות

1 – אופנה צנועה מידות גדולות – לא מה שחשבת

כשאומרים אופנה צנועה מידות גדולות, הטייפקאסט הראשון שעולה הוא אישה חרדית/ דתית בשנות ה 50 לחייה.
כזו שלא מצליחה לרדת במשקל אחרי מספר מרובה של הריונות.
אז זהו שממש ממש לא!

זו יכולה להיות אישה דתיה בשנות ה 30 לחייה או נערה בת 17 מסורתית.
אפילו אישה בשנות ה 20 בלי זיקה לדת שאוהבת פשוט את הסטייל הזה.
נכלול גם את אלו שבהריון, או אחרי כמה לידות שמתקשות לרדת במשקל, נשים חילוניות שמנות שמחפשות לבוש צנוע כדי להסתיר חלקים מסויימים בגופן ועוד.
אם עלה לכן לראשונה בראש הדמות הראשונה שהצגתי, זה רק מוכיח מה שענקי האופנה חושבים על הנישה הזו.
הם מפמפים שהיא אולד סקול חסר צבע וצורה. נישה לנשים שלא מעניין אותן אופנה ולא מגיע להן מחשבה נוספת ביצירת בגדים בשבילן.

2 – האתגרים שהובילו לצמיחת הנישה

עד לפני כמה שנים, נשים מלאות בלי קשר לדת , חוו קושי מטורף במציאת בגדים אופנתיים, נוחים וכיפיים שיחמיאו להן, כי הן לא נחשבות במיינסטרים, מי כן? חברותינו הרזות שלהן מגיע בגדים בסטייל שמתחלפים כל עונה, בגדים בגזרות ובצבעים והדפסים מגניבים.

תופעה לא פחות ידועה היא הקטנת המידות . תופעה שפוגעת גם באלו שמדדי הבריאות מגדירים אותן כנשים במשקל תקין. הקטנת המידות היא תופעה בה מותגי הענק מחליטים שמצמצמים את ההיקף באותה מידה. לנשים ואפילו אצל נערות נוצרת אשליה שהן צריכות מידה גדולה יותר ונכנסות ללופ של דיאטה רצחנית ודיכאון מבלי להבין שרימו אותן.

בשנים האחרונות אנחנו רואים את מגמת ה Body positive פורצת ועולה. עלייתה גורמת לכמה וכמה חברות להוציא קווי אופנה מיוחדים למידות גדולות, שהם בעצם העתק של מה שמוכרים באותה חנות ביותר גדול. כמובן שמספר הדגמים שמייצרים בגדול יותר הוא מצומצם יחסית לדגמים באותו ליין. זאת אומרת שכן יש מידות גדולות, אבל לא צנועות ולעתים בהעתקת הגזרות יוצא שהן לא באמת מחמיאות לגוף המלא יותר.

באשר לנישה שלנו מותגי האופנה בעיקר בארץ נחלקים לשניים, חנויות עם בגדים צנועים ועוד וחנויות במידות גדולות ומה בעצם הפתרון בחנויות האלה? או שאת במקרה מוצאת מידה גדולה בחנות הצנועה או שבמקרה תמצאי דגמים צנועים בחנויות המידות הגדולות. מעטות החנויות שחורטות על דגלן ‘צניעות במידות גדולות’ ועוד אדבר על אותן חנויות בהמשך בפתרונות למציאת בגדים.

עוד משהו שחנויות בדרך כלל עושות, וזה לא קורה רק בחנויות צנועות, אלא גם בחנות רגילה שאת קצת מעבר למידה ‘הכי גדולה’, שולחים אותך למחלקת הריון. בחיי, מספר הפעמים שהפנו אותי למחלקת הריון עוד כשהייתי רווקה, ולא רוצה לחשוב מה התחושה כשזה נאמר לאישה נשואה ללא ילדים. למה אני כאישה שמנה צריכה להיות ‘משויכת’ לקטגוריית הריון, וגם אם כן יש לי בטן גדולה, מחלקת הריון לא פותרת לי בעיות של ידיים מלאות או ירכיים מלאות במקרה של מכנסיים או גרביונים. ולא מעטים אלו שמכניסים את הנשים המלאות לאותה קטגוריה עם ההריוניות

שתי דוגמניות בשמלות מנומרות, אחת כחולה ואחת לבנה-ירוקה

3 – אופנה צנועה במידות גדולות – Body positive  וצניעות?

Body positive, המילה הנשמעת ביותר בשנים האחרונות בעולם, ומתחיל להשפיע גם עולם האופנה. בלייק לייבלי הכוכבת המהממת העידה אפילו לאחרונה שלא נמצא מידות “אנושיות” אצל מעצבי הקוטור הגדולים אבל מאות מותגים התחילו להעלות את סקאלת המידות מעל 42 ו46 וחלקם גם הגיעו גם למידות 52 ומעלה. המילה הזו הגדולה ‘Body positive’  היא שם גדול לאהבת הגוף שלנו. לא רק לנשים מלאות, אלא לכל אדם שהוא לא הברבי והקן של עולם האופנה. אנשים כהי עור או קטועי איברים או מתניידים על כיסא גלגלים, אנשים עם פיגמנטציה שונה ועוד. באמת אפילו דלתא החליטו לקחת פרזנטורית מהממת על כיסא גלגלים ולפרסם אותה בשלטי החוצות באיילון.

בשנים האחרונות החברה וגם אנשים מבינים שכדי להרגיש טוב אנשים צריכים לאהוב את עצמם. מה קורה שאישה לא תואמת למודל היופי שהחברה מעריצה? וכך עלה לתודעה מושג אהבת הגוף שגרם להרבה חברות להכיל את מגוון האנשים שקיים בעולם, והביאה הרבה מותגי אופנה לייצר את אותם בגדים גם במידות גדולות. אך מה קורה, שהמיינסטרים של הבגדים הוא לא צנוע, נשים הולכות עם גופיות ומכנסונים, כמה שיותר חשוף יותר טוב. באמת שהשינוי מבורך, שגם לנו כשמנות מגיע ללבוש כל דבר שנרצה. ובהחלט מפרגנת לכמה סטייליסטיות, דוגמניות ושחקניות שנותנות את הבמה ליופי של המידות הגדולות, כמו מירב תיתה עשוש, דנה עמיר, ושני קליין המהממות ועוד רבות שהיריעה קצרה מלהכיל.

אבל מה אם ‘חלילה וחס’ יש אישה שרוצה לשמור על צניעותה?

המוטו של אהבת הגוף הוא עניין מנטלי בעיקר, אך הרבה נשים לוקחות אותו גם למובן הפיזי, אם אני אוהבת את הגוף שלי זה אומר שאני צריכה להראות את זה לעולם, בעיקר בזה שאני אלך עם מכנסון או ביקיני גם בעודף משקל. הרבה נשים חושבות שצניעות ואהבת הגוף מתנגשים. אז זהו שלא, העובדה שאני אוהבת את הגוף שלי, על אף המשקל הגבוה שלו, לא בהכרח מחייבת להראות לעולם כל פיסה בגופי. אני יכולה לשלב בין שני הדברים. קודם כל בכך שאני אוהב את הגוף שלי מבחינה מנטלית ורגשית, לחשוב תמיד מחשבות חיוביות על הגוף, ואם כן עסקנו במובן הפיזי אופנתי, ללבוש בגדים שמחמיאים לגוף זה גם סוג של אהבה עצמית, ללבוש צבעים שמחמיאים, הדפסים שמחמיאים וגזרות שנותנות לגוף את הנוחות והשיק בו זמנית ובד בבד לשמור גם על הצניעות, זה לא תמיד פשוט אבל בהחלט אפשרי.